Samengesteld Groot Veluws Mannenkoor

Samengesteld Mannenkoor

Het Samengesteld Mannenkoor met leden uit het Christelijk Mannenensemble  Krabbendijke en Mannenensemble SDG uit Bunschoten, leden van het Mannenensemble uit Kruiningen, allen onder leiding van Evert van de Kamp. Het koor werkte voor het eerst mee in 2018 aan het 50 jarig Jubileumconcert van hun dirigent in de Sint Joriskerk te Amersfoort waar ook een CD van is opgenomen. In 2019 werd er een CD uitgebracht van het koor welke is opgenomen in de Grote Kerk te Tholen. Het koor is vooral digitaal te beluisteren bij de Reformatorische Omroep te Nijkerk.

Samengesteld Groot Veluws Koor

Samengesteld Groot Veluws Koor

Het Samengesteld Groot Veluws Koor bestaande uit leden van de Veluwe en Omstreken trad voor het eerst op tijdens het 50 jarig Jubileumconcert van hun dirigent Evert van de Kamp in 2018 in de Sint Joriskerk te Amersfoort waarvan een live opnamen op CD is verschenen met als naam “Lof aan de Heer”. Medewerking werd verleend door het Groot Samengesteld Mannenkoor en de harpiste Arianne Schipper en Evert van de Veen orgel.

In de afgelopen periode mocht Evert 50 koren dirigeren op de Veluwe en Omstreken waar hij vele gezamenlijke concerten gaf o.a. op 5 mei in de Grote Kerk te Harderwijk, Concerten in de Grote Kerk te Hasselt, Amersfoort, Bolsward, Nijkerk, Voorthuizen (Kerstconcerten) , Putten, Kootwijkerbroek maar ook drie keer in Israel.

Op D.V. 11 januari 2023 is het precies 55 jaar geleden dat hij dirigent werd van het kinderkoor “De Anemoontjes” te Zwartebroek, het plaatsje waar hij opgroeide.

Het Groot Veluws Koor

Grote bekendheid kreeg Evert als dirigent toen hij massaal ging optreden met zijn koren onder de naam Veluwse Koren, later Het Groot Veluws Koor genoemd. Vele optredens volgden elkaar op en werden er radio- en televisie opnamen gemaakt en zijn vele koren te beluisten op geluidsdragers. Hij maakte met Het Groot Veluws Koor drie concertreizen naar Israel wat grote indruk maakte, iets om nooit te vergeten! Vele geluidsdrager zijn er gemaakt van het koor welke regelmatig zijn te beluisteren bij de Evangelische Omroep en de Reformatorische Omroep. Vaste begeleider bij de koorconcerten en opnamen van de Lp’s en Cd’s was Klaas Jan Mulder aan het orgel en de Gebroeders Brouwer trompet. Vele bekende solisten werkten hieraan mee o.a. Reinate Heemskerk – Harry Smink – Janneke Slagter – Femmy van der Weg.

Christelijk Mannenensemble te Krabbendijke

Christelijk Mannenensemble Krabbendijke

Op 2 november 2017 werd op initiatief van dirigent Evert van de Kamp het mannenensemble opgericht. Begonnen werd met 10 leden en het koor telt nu 16 leden. We geven jaarlijks een concert in de Hervormde Kerk te Krabbendijke. Verder treden we op bij zusterkoren of wanneer we worden uitgenodigd medewerking te verlenen.

Het koor werkte ook mee aan het 50-jarig jubileumconcert in de Sint Joriskerk in Amersfoort van hun dirigent waar een live CD van is opgenomen. Een belangrijk optreden was de gehouden Benefietconcerten in de Hervormde Kerk te Krabbendijke voor de uitbreiding van het Van Dam orgel voor een vrij pedaal. Ook hiervan is een Cd verschenen. In 2019 werd een Cd opgenomen in de Grote Kerk van Tholen waar ook het mannenensemble aan mee werkte.

Op 24 januari 2023 legde Evert het dirigent stokje neer, nadat hij het mannenensemble ruim 5 jaar heeft gedirigeerd middels een zanguitvoering in Terweel te Yerseke.

Christelijk Gereformeerde Zangvereniging Soli Deo Gloria te Bunschoten

Het koor “Soli Deo Gloria” is opgericht in 1967 en telt momenteel 70 leden.  Het koor begon met een kleine groep als Evangelisatie koor.  Vanaf 2010 werd Evert van de Kamp hun nieuwe dirigent en ging men studeren voor een Cd opname. Al spoedig werd deze wens vervuld en bracht platenmaatschappij De Bazuin uit Stroe deze uit. Medewerking werd verleend door Christiaan Gmelig Meyling orgel, Marjolein Gmelig Meyling-Koedijk dwarsfluit, Evert van de Kamp piano, Willy van de Groep-van Diermen sopraan en Gerrit Willemsen bas.  Naast de jaarlijkse Paas- en Kerstconcerten werkte het koor ook mee aan diversen uitvoeringen o.a. in Hasselt – Amersfoort – Zeist en in Klundert. In 2017 herdacht het koor haar 50-jarig jubileum in de Fonteinkerk te Bunschoten. De LOS maakte ook opnamen van het koor en waren er interviews met bestuur en dirigent. Na ruim 12 jaar het koor gedirigeerd te hebben besloot Evert om afscheid te nemen van het koor, waarmee hij met heel veel plezier de repetities en uitvoeringen heeft geleid.

© Auteursrecht - Evert van de Kamp