Componist

Het eerste koorwerk wat door Evert van de Kamp werd bewerkt voor gemengd koor was het lied “Vreugde, vreugde, louter vreugde” . De melodie hiervan is uit de negende Symphonie van Ludwig van Beethoven.

Hij schrijft vooral voor zijn “eigen koren” deze muziek , afgestemd op de stemmen van het koor, met daarin vaak een hoge tenor partij, mooi lopende altpartijen, sopranen en bassen met tegenbewegingen.

Veel van zijn bewerkingen werden ook “onder de loep” genomen door Klaas Jan Mulder , waarvan hij ook harmonisatie lessen ontving. Zijn advies was: het moet goed klinken en dat doet het!

Eentonigheid kom je dan ook niet tegen in de bewerkingen die hij voornamelijk voor Gemengdkoor en Mannenkoor schrijft. Ook andere koren zingen zijn bewerkingen en daarom besloot Evert om zijn muziek te laten uitgeven door zijn eigen Muziekuitgeverij “De Orgelpijp”. Veel bewerkingen van hem zijn te beluisteren op LP’s en CD’s die hij uitbracht met zijn koren. Als auteur heeft hij zijn werken beschermd bij Buma en Stemra.

Inmiddels zijn er ook 58 bundels uitgegeven totaal 138 Koraalbewerkingen voor Orgel vooral gericht op de kerkorganist met o.a. de bewerking van Psalm 42 welke hij opdroeg aan Klaas Jan Mulder tijdens zijn ziekte. Dit is de meest verkochte bundel!

© Auteursrecht - Evert van de Kamp